ОГОЛОШЕННЯ

06.05.2014 23:30

13 травня 2014 року  відбудеться районна спартакіада серед працівників закладів та установ освіти, присвячена 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників та Дню Перемоги. До участі запрошуються команди усіх освітніх закладів! Бажаємо успіхів та перемог!


«ЗАТВЕРДЖЕНО»

голова Новоархангельського районного комітету профспілки працівників освіти і науки України

____________ Т.Будник

«___» травня 2014 року

 

«ПОГОДЖЕНО»

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської РДА

_____________ С.Керлсон

«___» травня 2014 року

«ПОГОДЖЕНО»

Голова районної організації ВФСТ «Колос» АПК України

____________ В.Ткаченко

«___» травня 2014 року


 


Положення

про проведення І районної Спартакіади працівників закладів освіти Новоархангельського району

1. Цілі і завдання

Районна спартакіада 2014 року серед працівників закладів та установ освіти - членів профспілки працівників освіти і науки України проводиться з метою:


  • Виконання Районної цільової, соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 рр.;

  • популяризації фізичної культури та активізації спортивно-масової роботи серед працівників галузі;

  • поширення фізичної культури та спорту для виховання молоді та зміцнення здоров’я працівників галузі;

  • широкого залучення працівників закладів та установ освіти і членів їх родин до занять фізичною культурою та спортом;

  • зміцнення дружніх зв’язків серед учасників змагань;

  • визначення переможців та призерів для участі в обласній спартакіаді.

     

    2. Строки і місце проведення змагань

    2.1. Спартакіада проводиться щорічно в два етапи протягом квітня – жовтня:

    перший етап – районна Спартакіада;

    другий етап – фінальні змагання Обласної спартакіади.

    2.2. Перший етап змагань Спартакіади проводиться в квітні-травні, другий етап проводиться у вересні-жовтні.

    2.3. Перший етап змагань Спартакіади буде проводитись 13 травня 2014 року на спортивній базі Новоархангельської дитячо-юнацької спортивної школи, за адресою: смт Новоархангельськ, вул. Набережна, 28. Початок змагань о 1000. Інші організаційні заходи Районної спартакіади визначаються Планом заходів, який затверджується Організаційним комітетом.

     3. Організація та керівництво проведенням змагань

    3.1. Загальне керівництво з підготовки та проведення змагань здійснюють Організаційні комітети.

    На першому етапі Організаційний комітет складається:

    начальник районного відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської РДА

    голова районної організації профспілки працівників освіти і науки України,

    голова районної організації організації ВФСТ «Колос».

    3.2. Безпосереднє проведення змагань другого етапу спартакіади покладається на Головну суддівську колегію, затверджену районною організацією ВФСТ «Колос».

    3.3. З метою якісної підготовки, організації та проведення Районної спартакіади створюється мандатна комісія, персональний склад якої затверджує організаційний комітет.

    Мандатна комісія проводить реєстрацію команд - учасників фінального етапу змагань у день їх проведення і працює протягом змагань. Під час реєстрації перевіряє відповідність персонального складу команд попередньо наданим поіменним заявкам (додаток 2); відхиляє заявки, які не відповідають встановленій формі або неправильно оформлені; розглядає заявки на заміни учасників збірних команд, перевіряє наявність довідок з місця роботи із зазначенням періодів роботи цих учасників; розглядає скарги, подані представниками команд щодо порушення умов участі у Спартакіаді; у разі виявлення зазначених порушень приймає відповідне рішення щодо дискваліфікації команди або учасника та анулює результати їх виступів.

     

    4. Учасники спартакіади

              4.1.Змагання Районної спартакіади проводяться з таких видів спорту: шахи, шашки, теніс настільний, дартс, волейбол у відповідності з діючими правилами змагань, затвердженими федераціями з видів спорту. В змаганнях беруть участь збірні команди, сформовані з працівників закладів та установ освіти району.

    4.2. До змагань Районної спартакіади допускаються команди, працівники яких за станом здоров’я допущені до змагань.

    4.3. Усі учасники змагань повинні мати єдину спортивну форму, необхідний інвентар та обладнання. Рекомендований склад команди - 13 осіб та представник.

    4.4. Персональну відповідальність за стан здоров'я учасників під час змагань, крім випадків травмування під час змагань, несуть лікарі за місцем проживання учасників, які надали висновок учасникам на заняття фізичною культурою і спортом.

     5. Програма проведення змагань

Волейбол. Змагання командні. Склад команди - 8 осіб незалежно від статі. Зустрічі проводяться з трьох партій до 15 очок. Система проведення змагань визначається суддівською колегією залежно від кількості заявлених команд. Змагання проводяться за олімпійською системою, згідно з діючими правилами змагань.

Теніс настільний. Змагання особисті в одиночних розрядах. Склад команди - 2 особи (1 чоловік та 1 жінка). Система проведення змагань визначається суддівською колегією залежно від кількості заявлених команд. Особисті змагання серед чоловіків та жінок проводяться окремо. Змагання проводяться згідно з діючими правилами змагань.

Шахи. Змагання особисті. Склад команди - 1 особа (чоловік). Система проведення змагань визначається суддівською колегією залежно від кількості заявлених учасників. Змагання проводяться згідно з діючими правилами змагань.

Шашки. Змагання особисті. Склад команди - 1 особа (жінка). Система проведення змагань визначається суддівською колегією залежно від кількості заявлених учасників. Змагання проводяться згідно з діючими правилами змагань.

Дартс: Змагання особисті. До складу команди входить 1 особа, керівник закладу або його заступник, не залежно від статі. Кожному гравцю для розминки дозволяється до початку гри зробити 3 пробних (тренувальних) кидків в мішень. Учасники виконують 3 серії по 3 кидків. Перемагає той, хто в сумі набере більшу кількість очок. У разі рівності очок у двох чи більше учасників перевага надається учаснику, у якого більша кількість «10», «9», «8», і т.д..

6. Безпека та підготовка місць проведення

6.1. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів»:

- підготовка спортивних споруд покладається на їх власників;

- контроль за підготовку спортивних споруд та забезпечення безпеки під час проведення змагань здійснює робоча комісія, яка утворена з осіб відповідальних за проведення змагань і власників спортивних споруд. Власник спортивної споруди не менше ніж за чотири години до початку змагань зобов’язаний подати до робочої комісії акт про її готовність.

Не виконання вимог, передбачених цим пунктом, що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань тягне за собою відповідальність, передбачену законодавством України.

7. Умови визначення переможців і нагородження

7.1. Переможці першого етапу змагань визначаються відповідно до положень, затверджених Оргкомітетом. Переможці першого етапу беруть участь у фінальних змаганнях.

7.2. Переможці фінальних змагань Спартакіади визначаються: у особистій (командній) першості у кожному виді програми; загальнокомандній першості серед збірних команд навчального закладу. В особистих та командному (волейбол) видах програми учаснику та команді нараховуються очки згідно зайнятого місця: І місце – 1очко, ІІ – 2, ІІІ – 3, і т. д.

Загальнокомандне місце у Спартакіаді серед збірних команд визначається за найменшою сумою очок, набраних учасниками команд у видах спорту.

При однаковій кількості очок у двох або більше команд у загальнокомандному заліку перевага надається командам, що мають більше I, II, III і т.д. місць у командному заліку.

7.3. Команди, які посіли I, II, III місця у загальнокомандному заліку, є переможцями і нагороджуються дипломами, кубками та цінними подарунками.

Учасники, які посіли I, II, III місця в особистій першості в кожному з видів програм, є переможцями і нагороджуються медалями, дипломами, та цінними подарунками.

8. Умови фінансування спартакіади та матеріального забезпечення учасників

8.1. Усі витрати на підготовку та проведення змагань першого етапу Спартакіади здійснюються за рахунок кооперування коштів відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та районної організації профспілки працівників освіти і науки України і з інших джерел фінансування, у тому числі залучення позабюджетних коштів, та з перерахованих відповідно до вимог ст.44 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

8.2. Витрати на проведення другого етапу (фінальні) змагань віднесені за рахунок кооперування коштів відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської РДА, Новоархангельської районної організації профспілки працівників освіти і науки України та інших джерел, не заборонених законодавством України.

8.3.Витрати, пов’язані з відрядженням спортсменів на змагання, проїзд  до місця проведення змагань та у зворотному напрямку здійснюються за рахунок організацій, які відряджають.

9. Строки та подання заявок на участь у Спартакіаді

9.1. Для участі у першому етапі Спартакіади до Організаційних комітетів відповідних етапів подаються заявки: 

9.1.1. Попередня заявка (додаток 1) на участь із вказаною кількістю учасників та видів спорту за підписом керівника навчального закладу, до 10 травня 2014 року (можливо у телефонному режимі 0989171682 – Ткаченко Василь Михайлович, методист районного методичного кабінету)

9.1.2. Поіменна заявка (додаток 2) підписана керівником навчального закладу та лікарем на всіх учасників. Поіменна заявка подається  до мандатної комісії в день приїзду на змагання.

9.3. Технічна заявка (додаток 3) на кожний вид спорту подається до   мандатної комісії кожного етапу змагання представником команди в день змагань разом з поіменною заявкою. Представник команди подає до мандатної комісії на кожного учасника змагань також такі документи: паспорт, довідку з місця роботи.

10. Інші умови, які забезпечують якісне проведення Спартакіади

10.1 Результати змагань можуть бути оскаржені представником команди, після закінчення змагань (гри, забігу, вправи і т.п.) усним попередженням судді, який обслуговував гру та не пізніше, ніж 30 хвилин після закінчення змагання (гри) в письмовій формі до головної суддівської колегії.

Оскарження негайно розглядається головним суддею змагань або головною суддівською колегією Спартакіади.